باب الحوائج

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

باب الحوائج

این وب جهت آشنایی با معارف دینی و سیره ائمه معصومین(ع) و شهداء و ایجاد فرصت برای همه کسانی که تمایل به دانستن مطالب مختلف علمی،پژوهشی،دینی،فرهنگی،اجتماعی،هنری،
تاریخی،سیاسی،طنزو...دارند طراحی گردید لطفاً ازنظرات خود مارا بهره مندنمایید. استفاده از مطالب این وب به شرط ذکر آدرس منبع و اهداء 14صلوات آزاد است.
karbala114.mihanblog.com - hajmahmod33@yahoo.com - 09111495934 - hajmahmod33@gmail.com مدیران وبلاگ : ابواب الحوائج(حضرت ابوالفضل العباس،حضرت علی اصغر،حضرت موسی بن جعفر،حضرت امام جواد)علیهم السلام اجمعین

14 روش برای ارتباطی الهی با دیگران

شنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۲، ۰۱:۱۴ ب.ظ

ارتباط

انسان موجودی اجتماعی بوده و همچون اعضای یک پیکر با هم نوعان خود و در ارتباط با آنان می تواند به تکامل و تعالی برسد. بزرگترین شکنجه انسان، تنها ماندن اوست. عدالت، انصاف، ایثار، صداقت، خدمت، معاونت و بخش مهمی از صفات و مؤلفه های ممتاز انسان رشد یافته است که در محیط اجتماعی و در تصارب و تعامل با دیگران حاصل می شود
.

اما کم نیستند افرادی که در این تعاملات و معاشرت ها احساس ناکامی و شکست می کنند و با مهارت ها و قواعد ایجاد رابطه ای موثر و مفید، آشنایی کافی ندارند.

در این نوشتار با قلمی روان و قابل فهم برای عموم نکاتی را در حوزه ارتباطات و معاشرت های مطلوب و پایدار مورد اشاره و تأمل قرار می دهیم:

1- چهار نفر در کنار هم نشسته بودند. به سه نفر از آنان آب تعارف شد. هر سه از آشامیدن امتناع ورزیدند. از اولی سۆال شد چرا آب ننوشیدید؟ گفت: از دست تو آب که هیچ، گوهر هم نمی گیرم از دومی همان سۆال شد؟ گفت: تشنه نیستم. از سومی سۆال شد؟ گفت: چهارمی از من تشنه تر است. واضح است که کدامیک از صفتی انسانی برخوردار بوده و دارای شخصیتی سالم و اخلاقی ممتاز می باشد.

تفاوت آنان در یک کلمه است: «نیت»، و همان موجب تعامل و معاشرت پایدار و پویا می شود. نیت به مشابه روح است و عمل، جسم، روح باید سالم باشد. و در مثال فوق عمل مشترک؛ اما نیت، متفاوت و بلکه متضاد بود.

پس سعی کنیم در معاشرت ها نیت، انجام تکلیف و تقویت پایه های ایمان و عواطف انسانی باشد.

2- در محاورات سعی کنیم از طرف مقابل کمتر سخن بگوییم. افراد پرحرف اغلب خسته کننده و ملال آورند. این گروه از افراد تنها می مانند.

3- از خود و خانواده خود و هر آنچه مربوط به خود می باشد تعریف و تمجید نکنیم. تأثیر معکوس می گذارد. در مثال ها از افراد، اشخاص و انسان های بر جسته و موفق شاهد مثال بیاوریم.

انگیزه اصلی از معاشرت را تقریب قلوب و ارائه الگو و مدلی از رفتار و اخلاق معاشرتی از طریق رعایت اصول اخلاقی بدانیم. صله رحم و آثار و برکاتش را محقق کنیم.

4- از جدیت افراطی در بحث ها و گفتگوهای خانوادگی و فامیلی بپرهیزیم. لازم نیست با احساس مسئولیت جدی و هیجانات آزار دهنده به دفاع از عقاید و ارزش های خود بپردازیم.

ملایمت و عطوفت و مهربانی و آرامش در انتقال پیام اثر بیشتری خواهد گذاشت. به شرط آنکه زمینه پذیرش و تأثیرگذاری وجود داشته باشد.

5- از تکیه بر نقاط ضعف و حساس اطرافیان و معاشران به شدت پرهیز کنیم. سختی سکوت را بر سختی تنش و آزار دیگران و بعد پشیمانی و ایجاد کدورت ترجیح دهید. معاشرت با نیش نشدنی است.

6- انگیزه اصلی از معاشرت را تقریب قلوب و ارائه الگو و مدلی از رفتار و اخلاق معاشرتی از طریق رعایت اصول اخلاقی بدانیم. صله رحم و آثار و برکاتش را محقق کنیم.

7- قبل از ورود به جلسات میهمانی و میزبانی و... خوب بیندیشیم و حتی بنویسیم که چه بگوییم؟ چرا بگوییم؟ چگونه بگوییم؟ تا موجب شادی و نشاط و آرامش خود و دیگران بشویم.

سخنرانی

8- آدمی هر چه بزرگ تر (به خدا نزدیک تر) می شود، انعطاف پذیرتر و با گذشت تر می شود. کودکان در برابر کوچک ترین کاستی و ناراستی فریاد بر می آورند و گریه و ناله می کنند.

بنابراین مراقب باشیم مثل کودکان به راحتی در برابر رفتار و گفتار به دیگران به هم نریزیم و آشفته نشویم. و با قهر و کینه و تمرکز ذهنی و زبانی بر عملکرد و برخورد ناخوش آیند معاشران خود روابط فی ما بین را تلخ و آزاردهنده نکنیم. نرنجیم و نرنجانیم. گاهی نرنجیدن بسیار دشوارتر از نرنجاندن است. هیجانات و عصبیت های ذهنی و روانی را نباید بر زبان جاری کنیم.

9- با جاهلان و حسودان و افراد متکبر و مغرور و مضطرب و ... با ترحم و دلسوزی برخورد کنیم. همانطور که اگر با یک فرد بیمار و بستری با مهربانی و عطوفت مواجه شده حتی به پرستاری و تیمارش می پردازیم. با بیماران روحی و رفتاری نیز چنین کنیم.

10- همه عبادات و مطالعات و ریاضت هایی که در مسیر خودسازی داشته ایم. اینجا یکی از جاهای بسیاری مهمی است که می بایست محصول دهند. تا چه میزان آن عبادات و ... در معاشرت ها و مراودات ما موثر و مفید بوده. سعی کنیم آثارش را با مهار و کنترل گفتار و رفتار خود با شیرینی لمس کنیم. این مهم به ما آرامش و اعتماد بنفس داده و معاشرت ما را قالب و قیمت الهی خواهد داد.

از خود و خانواده خود و هر آنچه مربوط به خود می باشد تعریف و تمجید نکنیم. تأثیر معکوس می گذارد. در مثال ها از افراد، اشخاص و انسان های بر جسته و موفق شاهد مثال بیاوریم

11- آهنگ و طنین صدا را دلنشین، آرام و متین کنیم. بلند صحبت کردن، علاوه بر رنجش دیگران، زمینه های هیجان زندگی و عصبانیت و جو زدگی را برای ما فراهم می آورد.

12- با شوخ طبعی و مزاح از کنار بسیاری از نیش ها؛ تنش ها و بحث ها و جدل ها عبور کنیم. این مهم از جمله هنرهای مهم معاشرت و ارتباط با دیگران است.

13- حالات جسم ما تأثیر بسیار عمیقی را بر حالات روحی و روانی ما خواهد داشت. لذا حتی به طور تصنعی حالات و حرکات جسمی خود را کنترل و آرام کنید. قطعاً در آرامش و سکوت به موقع و زیبایی معاشرت ما مؤثر خواهد بود.

14- وقتی قناعت باشد و مناعت طبع داشته باشیم، طمع نداریم. وقتی طمع نداریم، به راحتی در دام لذت های مادی و جلب نظر و نگاه دیگران به هر قیمتی گرفتار نخواهیم شد. خواست خدا را بر خواست خود و دیگران ترجیح خواهیم داد، اینجا دیگر دچار استرس و اضطراب و درگیری نخواهیم شد.

بدون شک تمرین و تمرکز و توجه جدّی بر محورهای مذکور از ما فردی خوش مشرب، شاداب، محبوب ساخته و تعاملات و مراودات ما با دیگران لذت بخش، پرثمر و مورد عنایات الهی خواهد گردید.

فراموش نکنیم که یک شبه به این مقام و موقعیت نخواهیم رسید. تکرار، تمرین، توکل به خدا و توسل به معصومین(علیهم السلام) اصلی ترین پیش شرط های صعود به مقام مذکور می باشد. 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۱۱/۱۲
محمدرضا محمودی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی