هزینه انتخابـات ریاست جمهـوری در تهـران چقدر بود؟
عیسی فرهادی فرماندار 50 ساله تهران و دانشجوی ارشد ادبیات فارسی که 380 روز است بر صندلی اتاق ساختمان میرعماد تکیه زده روزهای پایانی کار خود را در تهران می گذراند. او در سوابق کاری خود ریاست آموزش و پرورش و فرمانداری شهرستان اردل، مدیرکلی صدا و سیمای سیستان و بلوچستان و سرپرستی استانداری خراسان جنوبی و نخستین استاندار استان البرز را دارد. شاید برکناری فرهادی از استانداری البرز به دستور محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور دولت دهم را بتوان تلخ ترین روز کاری آقای فرماندار عنوان کرد ولی خودش سکانداری البرز را شیرین ترین روزهای کاری اش عنوان می کند. فرمانداری که گفته می شود این روزها قرار است استاندار یکی از استانهای کشور شود ولی خودش راضی است دوباره به صدا و سیما بازگردد.
طرح تبدیل ادارات تهران به اداره کل روی میز دولت
عیسی فرهادی در پاسخ به نخستین سوال مبنی بر اینکه آخر و عاقبت ایجاد 22 فرمانداری در تهران به کجا رسید گفت: شهر تهران نیاز به بازنگری اساسی در دو حوزه مدیریت سیاسی و مدیریت اجرایی دارد و پیشنهاد دادیم تا تمامی ادارات تهران از اداره به اداره کل تغییر وضعیت دهند. دولت هم پیشنهاد را پذیرفت و قرار شد این مهم انجام شود ولی غلامحسین الهام پیشنهاد داد تا این طرح بررسی بیشتر شود که عمر دولت دیگر کفاف نهایی شدن طرح را نداد.
وی افزود: این تجربه را در آموزش و پرورش و نیروی انتظامی هم داریم. به عنوان مثال تهران اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و نیروی انتظامی هم ویژه شهر تهران دارد که اگر در این دولت این طرح دوباره بررسی و نهایی شود وضعیت ادارات تهران از لحاظ نوع خدمات و اعتبارات بسیار خوب خواهد .
تهران 20 شعبه فرمانداری می خواهد
فرماندار تهران در ادامه به تغییرات مدیریت سیاسی در پایتخت اشاره کرد و گفت: در این حوزه هم فرمانداری تهران پیشنهاد داد تا با توجه به وسعت 800 کیلومتری شهر تهران و روستاهای همجوار و سهولت در اجرای ساماندهی انتخاباتها، دریافت گزارش های سیاسی، هماهننگی های منطقه ای و نظارت دقیق تر بر عملکرد دستگاه ها شعبه هایی از فرمانداری در سطح شهر تهران ایجاد کنیم. این طرح برای ایجاد 20 شعبه فرمانداری در شهر تهران بود که اجرای آن نیازمند تامین اعتبار و جذب حداقل 100 کارمند است. به اعتقاد من تهران به افزایش فرمانداری نیاز ندارد ولی ایجاد شعب فرمانداری بسیار ضروری است که با توجه به امکانات موجود تاکنون سه شعبه در تهران ایجاد شده است.
دو چالش مهم میان شورا و فرمانداری
عیسی فرهادی در مورد چالش های ایجاد شده میان شورای شهر سوم با فرمانداری در زمان مدیریتش در فرمانداری تهران گفت: ما عنوانی به نام چالش میان فرمانداری و شورای شهر نداریم. البته تنها در دو مورد با اختلاف نظر مواجه شدیم که یکی موضوع افزایش 31 درصدی کرایه تاکسی ها و حمل و نقل عمومی بود که این افزایش هیچ مبنای درستی نداشت و دوم موضوع متمم 3000 میلیاردی بودجه شهرداری بود که بالاخره این مبلغ با 1800 میلیارد تصویب شد. با شورای فعلی هم چالشی نداریم. هر چند فکر می کردیم که با توجه به حضور جریانهای سیاسی در این شورا چالش هایی به وجود آید ولی مدیریت خوب احمد مسجد جامعی موجب شده تا اختلاف نظرها مدیریت شود.
تهران محروم است
فرماندار تهران در این گفتگو کمی هم از دست مسئولان کلان کشور گلایه داشت و گفت: به جرات می توان گفت که تهران از نظر اعتبار محروم ترین شهرستان است. شاید گفته شود که تهران با اعتبار 10 هزار میلیاردی شهرداری محروم نیست ولی وقتی 15 درصد جمعیت کشور در پایتخت باشند و شما اعتبار تملک مانند فضاهای ورزشی، آموزشی و درمانی کم داشته باشی شهر تبدیل به شهر محروم می شود. به عنوان مثال اکنون برخی از روستاهای تهران با مشکلاتی روبرو هستند. از ساخت و سازهای غیرمجاز در مرتضی کرد تا کن و بخش آفتاب که نشان دهنده مدیریت دوگانه است.
موافق ایجاد پایتخت سیاسی هستم
عیسی فرهادی در پاسخ به اینکه بر اساس 48 وظیفه فرمانداری تهران موضوع حوادث غیرمترقبه و بلایای طبیعی باید در دستور کار شما باشد گفت: موضوع مدیریت بحران تهران با شهرداری تهران است ولی سبک سازی تهران یکی از مهمترین راهکارها برای مدیریت بحران است. به عنوان نمونه ترکیه و آمریکا و چین هم شهر دیگری را به عنوان پایتخت سیاسی ایجاد کردند. متاسفانه تهران از شمال و غرب و شرق به بن بست رسیده و امکان کاهش آلودگی هوای تهران وجود ندارد مگر اینکه خود مردم همکاری کنند.
وی افزود: البته ایجاد یک پایتخت سیاسی نیازمند اعتبار کلان است ولی تهران نیاز به سبک سازی دارد. انتخاب شهر پرند هم خوب است چرا که باید این پایتخت سیاسی نزدیک به خود تهران باشد در هر حال پایتخت باید پذیرای دنیا باشد.
فرماندار تهران در مورد بحران در گورستان و زباله های پایتخت هم گفت: در مورد هر دو موضوع مسئولیت با شهرداری تهران است ولی بهشت زهرا (س) تا 5 سال دیگر گنجایش دارد و بعد از آن باید فکر اساسی کرد. موضوع زباله هم در همه جای دنیا مشکل است که با اقداماتی که توسط شهرداری شده و کمکهای دولت موضوع دفن زباله ساماندهی بهتری می شود. البته ناگفته نماند که زباله درآمد زا است و بخش خصوصی می تواند بهتر وارد شود.
فرهادی در پاسخ به اینکه شهر تهران درگیر آسیبهای اجتماعی شده ولی اداره اجتماعی فرمانداری فعال نیست و در بخش نظر سنجی و پایش و افکار سنجی هم ضعیف هستید گفت: قبول دارم ولی در بخشی از آیتم ها افزایش و در بخشی هم کاهش داشته ایم. به عنوان مثال امروز موضوع امنیت تهران نسبت به سال گذشته چند برابر شده است و آسیبهای خشن هم رو به کاهش است. ولی امسال فرمانداری وقتش را صرف انتخابات کرد.
وی در مورد تصمیم فرمانداری برای درخواست برخی تجمعات گفت: فرمانداری هر دو هفته یکبار جلسه شورای تامین دارد. درخواستهایی که می آید بررسی می کنیم مانند راهپیمایی دانشجویان غیر از 13 آبان یا برگزاری برخی مراسمات حاشیه دار. مثلا خانه کارگر برای راهپیمایی مقابل سفارت انگلیس اقدام کرد ولی به گفته شما راهپیمایی و تظاهراتها در کشور تشکیلات و چارچوب خاصی ندارد.
فرهادی در پاسخ به اینکه به کدام درخواست تظاهرات مجوز می دهید گفت: تظاهراتهایی که آثار منفی در جامعه نداشته باشد. این نیاز به فرهنگ سازی دارد. تظاهرات نباید همراه با شکستن شیشه و غیره باشد. شما در دنیا هم مشاهده کنید برای تظاهراتهایی در حمایت از محیط زیست و غیره خیلی حساب شده و تشکیلاتی عمل می شود.
انتخابات در تهران 5/5 میلیارد هزینه داشت
وی افزود: مدیریت 80 هزار نیروی انسانی در انتخابات راحت نیست. انتخابات ریاست جمهوری 5.5 میلیارد تومان برای تهران هزینه داشته که هنوز هم بدهکار هستیم.