خانواده موشکهای پدافندی را بهتر بشناسید + تصاویر 2
موشک های ایرانی در انتظار پرندههای خارجی
*** رعد ایرانی، برق از چشمان دشمنان ربود
این سامانه، یکی از جدیدترین سامانههای دفاع هوایی کشور است؛ برد این سامانه 50 کیلومتر اعلام شده و میتواند اهداف را در ارتفاع 70 هراز پایی مورد اصابت قرار داده و منهدم کند.
این سامانه، در رژه 31 شهریورماه سال گذشته برای نخستین بار رونمایی شد. این سامانه موشکی در اختیار نیروی هوافضای سپاه است و سردار حاجیزاده فرمانده این نیرو درباره این موشک، گفته است: این موشکها مخصوص مقابله با هواپیماهای آمریکایی تهیه شده است.
سامانه موشکی رعد با موشکهای طائر
پرتابگرد این سامانه روی یک خودرو سوار است و میتواند 3 موشک را به طور همزمان پرتاب کند. "رعد" مجهز به موشکهای طائر است.
*** اس 200
سامانه اس 200 دارای یک پیشران اصلی و پیشران کمکی سوخت جامد است. سرجنگی 215 کیلوگرمی این موشک از نوع انفجاری-ترکشی بوده و دارای 16000 ترکش 2 گرمی ویا 21000 ترکش 3.5 گرمی است. شعاع تخریبی این موشک، بیش از 20متر تخمین زده شده است.
این سامانه موشکی در بخش های پردازش، فرستنده، گیرنده، جنگ الکترونیک و تحرک پذیری بهینهسازی شده است. تعویض تمامی اجزای آنالوگ آن با تجهیزات دیجیتال نیز از جمله دیگر اقدامات صنایع دفاعی ایران در زمینه بهینهسازی این سامانه است.
توانایی تحمل شرایط جنگ الکترونیک و همچنین اضافه شدن سامانههایی چون اخلالگر پرقدرت که نه تنها فعالیت هواپیماهای دشمن را مختل کرده، بلکه محل خود آن نیز به سختی قابل شناسایی است، این سامانه را به یکی از سامانههای مهم پدافندی ایران تبدیل کرده است.
این سامانه هماکنون توسط قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) بکارگیری میشود.
*** سامانه موشکی مرصاد و موشکهای شاهین و شلمچه
مرصاد یک سامانه پدافند هوایی میانبرد و ارتفاع متوسط است که سال 90 به صورت عملیاتی در اختیار یگانهای پدافندی مستقر در نقاط مختلف کشور، قرار گرفت. این سامانه که به گفته مسئولان با بهره گیری از تجارب عملیاتی 8 سال دفاع مقدس و کاربری سامانه بسیار موفق هاوک ساخته شده، در مرحله تولید انبوه قرار داشته و با آماده شدن آتشبارها پس از آزمایشات به یگانهای عملیاتی تحویل داده میشود.
در این سامانه، رادار جستجو و کشف هدف «کاوش» اهداف را شناسایی میکند؛ با شناسایی اهداف، این اهداف دستهبندی و ارزیابی شده و اطلاعات به واحد فرماندهی و کنترل ارسال میشود. رادار جستجوگر ارتفاع پست «جویا» نیز برای کمک به کشف و ردگیری اهدافی که در ارتفاع پایین پرواز میکنند نیز ایفای نقش میکند.
سامانه موشکی مرصاد
با کمک این رادار، مرصاد توانایی انهدام اهداف پروازی در ارتفاع پایین را نیز به دست آورده است که نهایتاً با تشخیص مرکز "کنترل آتش" سامانه، وظیفه ردگیری و قفل روی اهدافی که خطرناک تشخیص داده میشوند، به رادار ردگیر «هادی» سپرده شده و این رادار که سامانههای الکترواپتیکی نیز با آن همراه و هماهنگ شدهاند، کار تأمین اطلاعات لازم برای هدایت موشک به سمت هدف تا لحظه اصابت را انجام میدهد.
این سامانه با شلیک موفقیتآمیز موشک "شاهین و شلمچه" در رزمایش سالهای 90 و 91 پدافند هوایی به بهرهبرداری رسید.
** شاهین تیز پرواز
موشک شاهین از موشکهای مورد استفاده در سامانه موشکی مرصاد است. افزایش توان تحرک سامانه هاوک و دیجیتالیشدن سامانههای آن، از ویژگیهای این موشک است.
بکارگیری سامانه های تماماً دیجیتال و سامانه راداری جدید در موشک، شاهین را از نظر کارایی برتر از هاوک کرده است. اطمینان پذیری و عمر نگهداری بالاتر، مقاومت بیشتر در برابر جنگ الکترونیک و اضافه شدن الگوریتمهای هوشمند در شناسایی و دستهبندی اهداف، شاهین را بسیار کشندهتر از هاوک کرده است.