باب الحوائج

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

باب الحوائج

این وب جهت آشنایی با معارف دینی و سیره ائمه معصومین(ع) و شهداء و ایجاد فرصت برای همه کسانی که تمایل به دانستن مطالب مختلف علمی،پژوهشی،دینی،فرهنگی،اجتماعی،هنری،
تاریخی،سیاسی،طنزو...دارند طراحی گردید لطفاً ازنظرات خود مارا بهره مندنمایید. استفاده از مطالب این وب به شرط ذکر آدرس منبع و اهداء 14صلوات آزاد است.
karbala114.mihanblog.com - hajmahmod33@yahoo.com - 09111495934 - hajmahmod33@gmail.com مدیران وبلاگ : ابواب الحوائج(حضرت ابوالفضل العباس،حضرت علی اصغر،حضرت موسی بن جعفر،حضرت امام جواد)علیهم السلام اجمعین

راه اندازی سامانه ازدواج جوانان با نام «ساج» ابتکار دولت نهم و دهم بود که تا بهانه‌ای برای آغاز فعالیت‌های قارچ گونه اینگونه سایت‌ها در سطح کشور باشد. سایت‌هایی که تأثیر مخرب خود را بر سبک زندگی ایرانیان گذاشته‌اند!

به گزارش پارس به نقل از قانون آنلاین- مردی قصد ازدواج داشت. پس به بنگاهی مراجعه کرد که روی آن نوشته بود «بنگاه همسریابی». مرد در را باز کرد و وارد اتاقی شد که دو در داشت. روی یکی نوشته شده بود «زیبا» و روی دیگری «نازیبا». در زیبا را فشار داد و وارد اتاق شد. دو در دیگر دید، روی یکی نوشته شده بود «کدبانوی خوب» و روی دیگری «شلخته». او از در کدبانوی خوب وارد شد. در آنجا دو در دیگر بود که روی یکی «جوان» و روی دیگری «پا به سن گذاشته» نوشته شده بود. از در جوان وارد شد. ته اتاق آینهٔ دیواری بزرگی دیده می‌شد که روی آن این جمله نوشته شده بود: «با چنین ادعا و هوس‌ها، بهتر است اول خودتان را در این آینه نگاه کنید!»


راه اندازی بنگاه های همسریابی و تبلیغات قابل توجه برای تشویق جوانان به استفاده از این سایت ها، واکنش بخش زیادی از نمایندگان مجلس نهم شورای اسلامی را در پی داشت.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص راه اندازی این سایت ها گفت: این سایت ها از نظر قانونی مجوز ندارند و در حال پیگیری هستند. از سویی باید ببینیم ساز و کار این سایت ها چیست وچه کسانی به آن مجوز داده‌ا ند.


سالار مرادی در ادامه خاطرنشان کرد: این سایت ها با فرهنگ جامعه ما همخوانی ندارند و مسئله ازدواج در قانون اسلام و مملکت ما بر اساس خانواده است، زیرا با بنگاه همسریابی نمی شود ازدواج کرد.اگر ازدواج جوانان در جامعه مدیریت نشود آسیب‌های اجتماعی فراوانی به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: انتخاب همسر خرید خانه یا ماشین نیست که نیاز به تشکیل بنگاه یا موسسه داشته باشد، ضمن اینکه گروه های منحرف و کاذب نیز در این عرصه ورود کرده و مشکلات زیادی را ایجاد کردند. چراکه اکثر جوانان با مسئله انتخاب همسر به‌صورت هیجانی و احساسی رفتار می‌کنند و در برخی از سایت‌ها به بهانه همسر‌یابی مطالب و محتوای غیراخلاقی منتشر می‌شود.


به گفته ی وی‌ گفت‌و‌گوهای تصویری غیر ارزشی، انتشار عکس و محتوای غیر اخلاقی از جمله موارد و آسیب‌هایی است که توسط سایت‌های اینترنتی همسریابی به بهانه انتخاب شریک زندگی ایجاد می‌شود. در حالیکه مسئله انتخاب همسر و تشکیل خانواده از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌توان از طریق سایت یا موسسات همسریابی این تصمیم مهم را گرفت.
عضو کمیسیون اجتماعی اذعان داشت: ازدواج و همسریابی از طریق سایت‌ها و موسسات مورد قبول خانواده‌های ارزشی ایران نیست، بسیاری از ارتباطات ناسالم توسط این سایت‌ها رخ داده و موجب انحراف جوانان شده است.هم‌اکنون مشکل جوانان انتخاب همسر نیست بلکه آنها دغدغه مهمتری به اسم اشتغال دارند که اگر این مشکل را حل کنیم بسیاری از جوانان راحت‌تر ازدواج خواهند کرد.
***


نه تنها فرهنگ ایرانی اسلامی، پذیرای راه اندازی سایت های همسریابی نیست ، بلکه به دلیل انحرافاتی که در این مسیر صورت گرفت، مراجع قضایی نیز به موسسان این طرح اخطار قانونی دادند.
قاضی دادسرای ویژه جرائم رایانه‌ای با اشاره به اینکه هیچ یک از سایت‌های همسریابی موجود مجوز ندارند و هیچ نهادی متولی آنها نیست، گفت: افرادی که در راستای توزیع و انتشار محتوای غیراخلاقی و عکس‌های نامناسب در این سایت‌ها فعالیت ‌کنند طبق قانون از 9 روز تا 2 سال حبس و 8 تا 20 میلیون ریال جریمه نقدی برای آنها تعیین شده است.
جاویدنیا اظهار داشت: سایت‌های همسریابی قانونی نیستند و هیچ نهادی در کشور متولی این سایت‌ها نیست. مسئولان قوه قضائیه مصادیق مجرمانه این سایت‌ها را تعیین کرده‌اند اما هنوز مرکزی برای ساماندهی آنها شناخته نشده و مجوزی نیز برای آنها صادر نشده است.البته صرف عضویت در این سایت‌ها تخلف محسوب نمی‌شود.


وی با اشاره به اینکه افرادی با استفاده از این سایت‌ها اطلاعات محرمانه و فیلم و عکس‌های دیگران راگرفته و آنها را تهدید به پخش فیلم‌ها می‌کنند،عنوان کرد: برای این افراد صدور حکم تا سطح مفسد‌فی‌الارض مجاز است. برقراری چت‌های تصویری ناسالم به بهانه ازدواج، سوءاستفاده از اطلاعات موجود در سایت‌ها، اعلام شماره برخی از افراد این سایت‌ها به دیگران و معرفی او به عنوان یک فرد غیراخلاقی برای برقراری ارتباط و مزاحمت‌های تلفنی مکرر و اخاذی در قبال عدم ارائه اطلاعات، از جمله آسیب‌های سایت‌های همسریابی است.
***


و اما دختران ، بیشترین آسیب را از سایت ها و بنگاه های همسریابی می بینند. این ادعایی است که یکی از حقوقدانان که پرونده های زیادی رادر این راستا مرور کرده می گوید و می افزاید: زنان و دختران بسیاری از طریق سایت‌های همسریابی فریب خورده‌اند و با ورود آنها به مراکز خاص زمینه سوء استفاده از آنها فراهم شده است.
کاظمی در این باره افزود: فعالیت برخی از سایت‌های همسریابی موجب اشاعه فساد شده است. البته تنها مرکزی که حق نظارت و صدور مجوز برای مراکز همسریابی را دارد وزارت ورزش و جوانان است. سازمان نظام روانشناسی کشور می‌تواند برای ارائه مشاوره در ازدواج و تسهیل آن مجوز صادر کند.
این حقوقدان با بیان اینکه فریب در ازدواج در محیط سایبری بسیار آسان است،‌گفت: در فضای مجازی افراد به راحتی اطلاعات نادرستی را از خود ارائه می‌کنند و حتی یک مرد می‌تواند خود را زن معرفی کند. ماده 17 قانون جرائم رایانه‌ای انتشار فیلم و عکس و ارائه اطلاعات نادرست در فضای مجازی را جرم می‌داند این موضوع بیشتر موجب آسیب دیدن زنان و دختران می‌شود.
***
یک پژوهش در دانشگاه تهران در خصوص شکست ازدواج های خودخواسته و بدون نظارت والدین صورت گرفت که نشان می دهد ، دخترها و پسرها بهتر است همچنان راه معمول را برای ازدواج پیش بگیرند و برای ازدواج دست به دامن سایت های همسریابی و اینترنت و چت نشوند.


یک استاد دانشگاه و مشاور خانواده در این باره توضیح داد: برخی از جوانان برای پیوستن به صف متأهلان دست به دامان سایت‌های اینترنتی می‌شوند در حالیکه این ازدواج‌ها قطعاً به شکست می‌انجامد.
فهیمه قبیتی در‌خصوص مراکز و سایت‌های اینترنتی همسریابی اظهار داشت: هم‌‌اکنون سن ازدواج جوانان در جامعه به دلایل مختلف از جمله مشکلات اقتصادی و فراموشی ازدواج آسان بالا رفته است و برخی از جوانان برای پیوستن به دنیای متأهلان به جای استفاده از خانواده برای انتخاب همسر دست به دامان سایت‌ها و موسسات همسریابی می‌شوند.
وی افزود: جوانانی که تمایل دارند همسرشان را خود انتخاب کنند به سمت سایت‌های اینترنتی و موسسات همسریابی روی می‌آورند در حالیکه بیشتر این سایت‌ها به دنبال کسب اهداف اقتصادی هستند تا تلاش برای معرفی دو جوان به یکدیگر.


این مشاور خانواده با بیان اینکه پس از سال‌ها ارائه مشاوره در زمینه انتخاب همسر به صدها جوان به این نتیجه رسیده‌ام که ازدواج از طریق سایت و بنگاه در جامعه ایرانی به هیچ عنوان موفق نخواهد بود،‌گفت:‌ خانواده‌های ایرانی هنوز بافت سنتی خود را حفظ کرده‌اند و در واقع با ازدواج، دو خانواده با یکدیگر مرتبط می‌شوند نه دو جوان.
قبیتی ادامه داد: نمی‌توان در مسئله مهم انتخاب همسر و ازدواج خانواده را فاکتور گرفت چرا که در این صورت ممکن است زندگی دو جوان با مشکل مواجه شود،‌ازدواج‌هایی که با انتخاب خود جوانان و بدون نظارت والدین صورت بگیرد موفق نخواهد بود.


وی با اشاره به پژوهش دانشگاه تهران در‌خصوص ازدواج خود‌خواسته و بدون نظارت والدین گفت: اکثر این ازدواج‌ها با موفقیت همراه نیست.
این مشاور خانواده اضافه کرد:‌ هیچ نهاد یا سازمانی متولی سایت‌های اینترنتی نیست از این رو نظارتی بر آنها اعمال نمی‌شود و در این میان برخی افراد سودجو با استفاده از سایت‌های اینترنتی همسریابی به اطلاعات و عکس‌های شخصی افراد دست پیدا کرده و اقدام به اخاذی می‌کنند.
**
راه اندازی سامانه ازدواج جوانان با نام «ساج» ابتکار دولت نهم و دهم بود که البته نه تنها با استقبالی رو برو نشد، بلکه همجمه ای از انتقادات را به سمت خود روانه کرد.
مشکل ازدواج جوانان به خصوص در دهه اخیر به یک ناهنجاری اجتماعی و آسیب مخرب اجتماعی تبدیل شده است. آسیبی که متوجه نسلی خواهد شد که چشم و چراغ این ملتند و آینده سازان این کشور
موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۲/۰۷/۱۲
محمدرضا محمودی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی