باب الحوائج

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

باب الحوائج

این وب جهت آشنایی با معارف دینی و سیره ائمه معصومین(ع) و شهداء و ایجاد فرصت برای همه کسانی که تمایل به دانستن مطالب مختلف علمی،پژوهشی،دینی،فرهنگی،اجتماعی،هنری،
تاریخی،سیاسی،طنزو...دارند طراحی گردید لطفاً ازنظرات خود مارا بهره مندنمایید. استفاده از مطالب این وب به شرط ذکر آدرس منبع و اهداء 14صلوات آزاد است.
karbala114.mihanblog.com - hajmahmod33@yahoo.com - 09111495934 - hajmahmod33@gmail.com مدیران وبلاگ : ابواب الحوائج(حضرت ابوالفضل العباس،حضرت علی اصغر،حضرت موسی بن جعفر،حضرت امام جواد)علیهم السلام اجمعین

چگونه “نه” بگوییم؟

يكشنبه, ۲۴ شهریور ۱۳۹۲، ۰۵:۳۶ ب.ظ

چگونه “نه” بگوییم؟

به طور حتم برای شما هم پیش آمده است که شخصی از شما درخواستی داشته باشد اما تنها به این دلیل که نتوانسته اید “نه” بگویید، به وی جواب مثبت داده اید. انسان های زیادی هستند که در “نه گفتن” مشکل دارند و نمی توانند برای گفتن آن به خوبی عمل کنند. اما باید یاد بگیرید که چگونه “نه” بگویید.

آیا ما می‌توانیم نه بگوییم و هنوز ارتباطاتمان سر جای خود باشد؟

بله ما می‌توانیم نه بگوییم بدون این‌که احساس گناه کنیم یا نه گفتن ما باعث ایجاد دعوا و مشاجره شود.

اکثر ما یاد نگرفته‌ایم که « نه » را به صورت مثبت و موثر استفاده کنیم پس ترجیح می‌دهیم با بله گفتن در تله بیفتیم. همه ما در مواجهه با درخواست‌های دیگران یا با بی‌میلی بله می‌گوییم یا جواب را آماده می‌کنیم و درخواست‌ کننده را با پاسخی تدافعی مورد حمله قرار می‌دهیم، به طوری که باعث خشم و عصبانیت می شود یا تلاش می‌کنیم تا از پاسخ دادن طفره برویم به امید این که قضیه تمام شود.

در واقع وفق دادن، حمله کردن و اجتناب ورزیدن 3 تله‌ای است که اکثر ما در آن گرفتار می‌شویم.

بدون مهارت در ” نه ” گفتن، شما با کوهی از درخواست‌ها و تکالیف روبه‌رو خواهید بود و مرتبا سرتان شلوغ است و کیفیت کارتان افت می‌کند و همواره مشغول انجام کارهایی هستید که از آنها لذتی نمی‌برید. با ” نه ” گفتن ممکن است احساس کنید که دیگران ناراحت می‌شوند ( البته ممکن است این‌طور شود )‌، اما شما این پیغام را به آنها می‌دهید که وقت شما هم ارزشمند است، شما هم وظایف و اولویت‌های کاری دارید و در عین حال برای فرد درخواست‌ کننده احترام قائل هستید، چرا که نمی‌خواهید مسوولیتی را بپذیرید، اما آن کار را نادرست انجام دهید.

اما آیا باید به هر درخواستی پاسخ منفی داد؟ البته که نه. گاهی لازم است به درخواست‌ها پاسخ مثبت بدهیم، اما شما باید بدانید که واقعا قادر به انجام چه کاری هستید و علاقه دارید چه کنید. شما باید این احساس را درخود ایجاد کنید که اگر مایل به انجام کاری نیستید این توانایی را دارید که نه بگویید و خود را گرفتار آن نکنید. البته برای بسیاری از افراد، این کار ساده نیست.

راه‌هایی برای نه گفتن وجود دارد که هم مثبت است و هم سازنده و هم چنین می‌تواند روابط شما را بهبود دهد.

نه گفتن 3 مرحله دارد و فقط نیازمند قدری تمرین است

1 - در مرحله اول شما باید نه گفتن را با بله آغاز کنید. این بخش، فکر کردن در مورد دلیل شما برای نه گفتن است. اگر شما « نه » خود را با ارزش بیان کنید یا با « نه گفتن » بخواهید جنبه‌ای از زندگی خود را حفظ کنید، درخواست کننده احساس نخواهد کرد که « نه » شما عکس‌العملی در برابر اوست.

احتمالا برای شما هم اتفاق افتاده که درگذشته به خاطر قرضی که به دوستتان داده بودید، ارتباطتان کمتر شده است، به این خاطر که او تمایلی به برگرداندن پول شما نداشته است. پس برای ادامه دوستی‌های دیگرتان تصمیم می‌گیرید که همواره به این درخواست پاسخ منفی بدهید. بیان این دلیل در هنگام نه گفتن، اعتماد به نفس و جرات نه گفتن را در شما ایجاد می‌کند و نشان می‌دهد که شما هنوز در مورد ادامه دوستی با شخص مورد نظر مصر هستید.

2  - قسمت دوم، « نه » مثبت است. در این مورد شما ممکن است بگویید « متاسفم، ولی من با خود قرار گذاشته‌ام که هرگز پولی به دوستم قرض ندهم، چون برای دوستی ارزش قائلم و نمی‌خواهم به خاطر قدری پول آن را از دست بدهم. » در این مثال شما « نه » را در مورد خود استفاده کرده‌اید نه در مورد دوست‌تان. سیاست شما این است که پول قرض ندهید. شما امید دارید که دوست‌تان برای این نظر شما احترام قائل شود.

پاسخ شما نکته مهم دیگری را هم در بردارد: احترام. این پاسخ، احترام به دوست‌تان است، به عنوان کسی که شما تمایل دارید ارتباط‌تان را با او حفظ کنید.

3 - قسمت سوم، پیشنهاد است؛ ارائه پیشنهاد برای چگونگی انجام شدن درخواست طرف مقابل به رغم پاسخ منفی شماست. مثلا در مثال قرض دادن پول، اگرچه پاسخ شما منفی است، اما برای حفظ دوستی، شما ممکن است پاسختان را این‌گونه کامل کنید: «متاسفم من تصمیم گرفته‌ام هرگز پولی به دوستم قرض ندهم چون برای دوستی ارزش قائلم و نمی‌خواهم به خاطر قدری پول آن را از دست بدهم. اما امروز ناهار مهمان منی! چطوره؟»

دعوت از یک دوست برای ناهار، یک کار سخاوتمندانه و دوستانه است. دوست‌تان حتما از این که دوستی‌اش با شما آنقدر ارزش دارد که در موردش سخاوت به خرج می‌دهید، خوشحال می‌شود و احساس خوبی به او دست خواهد داد. شما هم احساس می‌کنید که دوستی، ارزشش را دارد.

پس وقتی درخواستی را از کسی شنیدید که تمایل به دادن پاسخ مثبت ندارید،‌ ابتدا فکر کنید که از چه چیزی می‌خواهید حمایت کنید، سپس «نه» خود را با احترام و ارزشمدارانه بیان کنید و در نهایت یک راه‌حل جایگزین پیشنهاد دهید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۶/۲۴
محمدرضا محمودی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی