باب الحوائج

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

باب الحوائج

این وب جهت آشنایی با معارف دینی و سیره ائمه معصومین(ع) و شهداء و ایجاد فرصت برای همه کسانی که تمایل به دانستن مطالب مختلف علمی،پژوهشی،دینی،فرهنگی،اجتماعی،هنری،
تاریخی،سیاسی،طنزو...دارند طراحی گردید لطفاً ازنظرات خود مارا بهره مندنمایید. استفاده از مطالب این وب به شرط ذکر آدرس منبع و اهداء 14صلوات آزاد است.
karbala114.mihanblog.com - hajmahmod33@yahoo.com - 09111495934 - hajmahmod33@gmail.com مدیران وبلاگ : ابواب الحوائج(حضرت ابوالفضل العباس،حضرت علی اصغر،حضرت موسی بن جعفر،حضرت امام جواد)علیهم السلام اجمعین

ترین‌های قرآنی در گینس اسلامی

سه شنبه, ۱۲ شهریور ۱۳۹۲، ۰۴:۴۶ ب.ظ


ثبت رکورد در کتاب گینس برای خیلی‌ها یک آرزوی بزرگ است اما عده‌ای برای آن که نامشان را در فهرست رکورد داران ثبت کنند دست به کارهایی می‌زنند که با شئونات ابتدایی یک انسان هم منافات دارد؛ کشیدن ماشین با مو، بلند کردن ناخن و از این دست رکوردهای خجالت‏‌‌آور! حالا یک ایرانی خوش‌ذوق پیدا شده و قصد دارد به این اتفاق یک جهت پسندیده و فاخر بدهد؛ ثبت رکوردهای اسلامی.


 سید مرتضی میر سراجی ایده‌اش را در قالب پایگاه اینترنتی «الخیرات» که از آیه  شریفه «فاستبقوا الخیرات» می‌آید اجرا کرده و از این طریق به شهرتی جهانی دست‌ یافته. چهره های زیادی از طریق این سایت رکوردهای دینی‌شان را به ثبت رسانده‌اند. در نوشتار حاضر به معرفی تعدادی از رکوردهای برتر قرآنی که در این پایگاه ثبت شده است می‌پردازیم.  

 

منحصر به فردترین قرآن چوبی

قرآن چوبی

یک قرآن چوبی نفیس را در نظر بگیرید که هفت هنر اصیل ایرانی در آن به کار رفته باشد: معرق، منبت، مشبک، قلم زنی، حکاکی، سوخته کاری و فرشبافی. نتیجه تلفیق این هفت هنر ایرانی می‌شود «مصحف زرین بشری» که سبک‌ترین و کوچک‌ترین کتاب چوبی جهان به حساب می‌آید. این قرآن نفیس که به دست یک هنرمند ایرانی به نام محسن فولادی درست شده دارای سی جزء است. هر جزء از آن در یک جلد طراحی شده و همه هفت هنر در هر یک از مجلدها به کار رفته. اندازه هر قطع 45 در 35 در 15 سانتیمتر با وزن 10 تا 12 کیلوگرم است.

 

کهن‌ترین قرآن با ترجمه فارسی

کشور: هند

کتابت متن قرآن به زبان عربی به زمان پیامبر صلی الله علیه و آله برمی‌گردد ولی بعد از این که این مصحف به کشورهای دیگر راه پیدا کرد مسلمانان به ترجمه و نسخه‌برداری‌های متعدد از آن پرداختند. آمارها نشان می‌دهند که قرآن بیشتر از هر زبان دیگری به زبان فارسی ترجمه شده. قدیمی‌ترین نسخه ای که از ترجمه فارسی قرآن کشف شده به سال 1059 قمری برمی گردد که هم اکنون در کشور هند قرار دارد و به واسطه یک واقف باقی مانده. اسم فردی که این قرآن را وقف کرده فاطمه بنت امیر‌شمس الدین میر شریف است که در روز بیست و دوم شعبان در زمان سلطنت شاه جهان در هند این کار را انجام داده است.

 

نخستین پخش قرائت قرآن از رادیو

کشور: مصر

محمد رفعت

تلاوت قرآن کریم در مصر بیش از هزار سال قدمت دارد اما آنچه در این رکورد اهمیت دارد این است که پس از ورود میکروفون به مصر، جوانی به نام محمد رفعت مانند ستاره ای در آسمان تلاوت مصر می‌درخشید و چه خوش موقعی بود که صدای او برای همیشه ماندگار شود. درست است که رفعت نابینا بود اما قدرتی که خدا به او عطا کرده باعث شده بود تا با توجه به معانی، قرآن را از دل بخواند و به دل دیگران بنشاند. محمد رفعت دو سال بیشتر نداشت که به و اسطه بیماری شدیدی نابینا شد. او در نه سالگی کل قرآن را حفظ کرد و در سی سالگی به اوج شهرت رسید.

 

بزرگ‌ترین قرآن مطلای جهان

قرآن مطلا

تقریبا یک سال قبل بود که بزرگ‌ترین قرآن مطلای جهان در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم رونمایی شد. عجیب نیست اگر بگوییم اسم رمز این قرآن نفیس عدد 114 است چراکه هر برگ این اثر 114 گرم وزن دارد، زمان کتابت آن 114 روز طول کشیده،‌ تذهیب آن در طول 114 شب انجام شده، وزن کل مصحف با جعبه ‌آن 114 کیلوگرم است و تعداد برگ‌های طلای آن در هر صفحه 114 برگ است. علیرضا بهدانی، خالق این مصحف نفیس زمانی تصمیم به خلق این اثر نفیس گرفت که با مقام معظم رهبری دیدار کرد و یکی از آثار نفیس خود را به ایشان هدیه داد.

 

بزرگترین گنجینه قرآنی جهان اسلام

گنجینه قرآنی

این گنجینه قرآنی که در آستان قدس رضوی قرار دارد از حدود 1100 سال پیش جمع‌آوری شده و در میان آن‌‌ها قرآن‌های منسوب به خط ائمه معصوم علیهم السلام قرار دارد که روی پوست آهو و به خط کوفی کتابت شده اند. در تاریخ نوشته شده که بیشتر آثار این گنجینه را شاه عباس در سال‌های 1007 و 1008 قمری وقف کرد. البته مشوق او برای این کار شیخ بهایی بود که متن وقف‌نامه را نوشت و به دست شاه عباس داد. حسن دگر تماشای این مصحف‌ها و جزوه‌های قرآنی در این گنجینه این است که سیر کتابت قرآن کریم از خط کوفی تا خط فارسی و شیوه‌های تزیین و تذهیب نشان می دهند که ایرانیان مسلمان تا چه اندازه دغدغه حفظ این کتاب آسمانی را داشته و دارند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۶/۱۲
محمدرضا محمودی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی