ترینهای قرآنی در گینس اسلامی
ثبت رکورد در کتاب گینس برای خیلیها یک آرزوی بزرگ است اما عدهای برای آن که نامشان را در فهرست رکورد داران ثبت کنند دست به کارهایی میزنند که با شئونات ابتدایی یک انسان هم منافات دارد؛ کشیدن ماشین با مو، بلند کردن ناخن و از این دست رکوردهای خجالتآور! حالا یک ایرانی خوشذوق پیدا شده و قصد دارد به این اتفاق یک جهت پسندیده و فاخر بدهد؛ ثبت رکوردهای اسلامی.
سید مرتضی میر سراجی ایدهاش را در قالب پایگاه اینترنتی «الخیرات» که از آیه شریفه «فاستبقوا الخیرات» میآید اجرا کرده و از این طریق به شهرتی جهانی دست یافته. چهره های زیادی از طریق این سایت رکوردهای دینیشان را به ثبت رساندهاند. در نوشتار حاضر به معرفی تعدادی از رکوردهای برتر قرآنی که در این پایگاه ثبت شده است میپردازیم.
منحصر به فردترین قرآن چوبی
کهنترین قرآن با ترجمه فارسی
کشور: هند
کتابت متن قرآن به زبان عربی به زمان پیامبر صلی الله علیه و آله برمیگردد ولی بعد از این که این مصحف به کشورهای دیگر راه پیدا کرد مسلمانان به ترجمه و نسخهبرداریهای متعدد از آن پرداختند. آمارها نشان میدهند که قرآن بیشتر از هر زبان دیگری به زبان فارسی ترجمه شده. قدیمیترین نسخه ای که از ترجمه فارسی قرآن کشف شده به سال 1059 قمری برمی گردد که هم اکنون در کشور هند قرار دارد و به واسطه یک واقف باقی مانده. اسم فردی که این قرآن را وقف کرده فاطمه بنت امیرشمس الدین میر شریف است که در روز بیست و دوم شعبان در زمان سلطنت شاه جهان در هند این کار را انجام داده است.
نخستین پخش قرائت قرآن از رادیو
کشور: مصر
تلاوت قرآن کریم در مصر بیش از هزار سال قدمت دارد اما آنچه در این رکورد اهمیت دارد این است که پس از ورود میکروفون به مصر، جوانی به نام محمد رفعت مانند ستاره ای در آسمان تلاوت مصر میدرخشید و چه خوش موقعی بود که صدای او برای همیشه ماندگار شود. درست است که رفعت نابینا بود اما قدرتی که خدا به او عطا کرده باعث شده بود تا با توجه به معانی، قرآن را از دل بخواند و به دل دیگران بنشاند. محمد رفعت دو سال بیشتر نداشت که به و اسطه بیماری شدیدی نابینا شد. او در نه سالگی کل قرآن را حفظ کرد و در سی سالگی به اوج شهرت رسید.
بزرگترین قرآن مطلای جهان
بزرگترین گنجینه قرآنی جهان اسلام
این گنجینه قرآنی که در آستان قدس رضوی قرار دارد از حدود 1100 سال پیش جمعآوری شده و در میان آنها قرآنهای منسوب به خط ائمه معصوم علیهم السلام قرار دارد که روی پوست آهو و به خط کوفی کتابت شده اند. در تاریخ نوشته شده که بیشتر آثار این گنجینه را شاه عباس در سالهای 1007 و 1008 قمری وقف کرد. البته مشوق او برای این کار شیخ بهایی بود که متن وقفنامه را نوشت و به دست شاه عباس داد. حسن دگر تماشای این مصحفها و جزوههای قرآنی در این گنجینه این است که سیر کتابت قرآن کریم از خط کوفی تا خط فارسی و شیوههای تزیین و تذهیب نشان می دهند که ایرانیان مسلمان تا چه اندازه دغدغه حفظ این کتاب آسمانی را داشته و دارند.