باب الحوائج

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

باب الحوائج

این وب جهت آشنایی با معارف دینی و سیره ائمه معصومین(ع) و شهداء و ایجاد فرصت برای همه کسانی که تمایل به دانستن مطالب مختلف علمی،پژوهشی،دینی،فرهنگی،اجتماعی،هنری،
تاریخی،سیاسی،طنزو...دارند طراحی گردید لطفاً ازنظرات خود مارا بهره مندنمایید. استفاده از مطالب این وب به شرط ذکر آدرس منبع و اهداء 14صلوات آزاد است.
karbala114.mihanblog.com - hajmahmod33@yahoo.com - 09111495934 - hajmahmod33@gmail.com مدیران وبلاگ : ابواب الحوائج(حضرت ابوالفضل العباس،حضرت علی اصغر،حضرت موسی بن جعفر،حضرت امام جواد)علیهم السلام اجمعین

بهداشت روان

يكشنبه, ۲۰ مرداد ۱۳۹۲، ۰۹:۲۹ ب.ظ

 افسردگی                    

اختلالی بسیار شایع است که از علائم آن بی علاقگی است نسبت به هر چیز و هرکس و گاهی گریه کردن،عقب افتادن از کارهای روزانه ، بهم خوردن نظم خواب یا کم خوابی ، داشتن درد بدون علت در بدن و......می باشد.

اگر شما چنین افکار و یا احساساتی دارید  :

همه چیز را تیره وتار می بینید و احساس می کنید دنیا به آخر رسیده است.

نسبت به هر چیز  و هر کسی  احساس بی علاقگی می کنید.

از هیچ چیز لذت نمی برید، گاهی گریه می کنید.

با دوستان خود ارتباط گذشته را ندارید.

دردهای بدون علت و گوناگونی در نقاط مختلف بدن دارید.

نظم خوابتان بهم خورده یا بد خواب شده اید.

از کارهای روزانه خود عقب مانده اید.

تمایل به کشیدن سیگار یا کارهای غیر عاقلانه دیگر دارید.

ممکن است به افسرگی مبتلا شده باشید، از این امر افسرده نشوید.

توصیه می شود برای از بین بردن افسردگی :

به  هر طریق ممگن ارتباطات خود را با دوستان و  نزدیکان افزایش دهید.

با استفاده از متون امید بخش مذهبی به تحکیم اعتقادات خود اقدام کنید.

به ورزش بپردازید و در گروه های ورزشی شرکت کنید.

با فعالیت های هنری خود را سرگرم کنید.

با والدین و مربیان خود صحبت کنید و همه افکار و احساسات خود  را با آنها در میان  بگذارید.

معمولا این وضعیت زود گذر است  و  بزودی حالت عادی برقرار  می شود در صورت بر طرف نشدن مشکل ،با یک روانپزشک مشاوره کنید.

اضطراب                         

 

اضطراب احساس بسیار ناخوشایند است و اغلب مبهم، با دلواپسی،دلشوره در بیشتر اوقات بوده و کنترل تشویش برای فرد مشکل می باشد و هر لحظه انتظارواقعه بدی را دارد. ازعلائم آن طپش قلب، احساس تنگی نفس، بی قراری، شک کردن در مورد انجام کارهای مختلف، خستگی پذیری و زود از کوره در رفتن، اشکال در دقت و تمرکز حواس و فراموش کردن نکات خیلی ساده و...می باشد.

برای مقابله با این علائم اضطرابی

در مورد حالات مختلف با افراد با تجربه صحبت کنید.

با ورزش کردن به طور مرتب، قوای جسمانی و روانی خود را افزایش دهید.

از مصرف زیاد مواد محرک مثل کاکائو، قهوه خود داری کنید.

از طریق انجام فرایض مذهبی و تقویت احساس اتکا به خداوند به آرام سازی خود اقدام نمایید.

هر چند اضطراب به مرور مرتفع می گردد و فرد به زندگی عادی ادامه می دهد ولی در صورت تکرار و استمرار توصیه می شود با یک مشاور بهداشت روان یا روانپزشک مشورت کنید.

تغییرات زیر طبیعی و گذرا است و نباید شما را نگران کند با برخورد صحیح این مشکلات قابل حل است  :

دلتان می خواهد بیشتر اوقات تنها باشید.

بدون دلیل عصبانی و بد خلق می شوید.

مسائل کم اهمیت برایتان  اهمیت حیاتی پیدا می کند.

فکر می کنید زندگی چیزی بی هدف و بی معنی است.

اغلب با خیالپردازی ها و  رویاها  ذهن خود را مشغول می  کنید.

به وضع ظاهر و لباس خود توجه فراوان دارید.

حساس  و زود رنج می شوید.

استمناء در نوجوان :

یک عارضه بسیار مهم دوران بلوغ استمناء یا خود ارضایی است. یکی از علل خودارضایی در نوجوان اضطراب اوست. از طرفی با ادامه این رفتار اضطراب او تشدید شده و به این ترتیب سیکل معیوبی ایجاد می شود که با گذشت زمان نوجوان را ناتوان تر و این عادت ناپسند را شدت خواهد بخشید. گر چه عوارض اثبات شده ای در زمینه های جسمانی نظیر: کوری، لرزش، سوءتغذیه و...وجود ندارد .

دو نکته مهم که شما نوجوانان عزیز باید به آن توجه کنید:

اول اینکه انسان موجودی است اجتماعی است و خداوند نوع بشر را به صورت زن و مرد خلق کرده است که مکمل یکدیگر باشند.هنگامی که فردی از طریق استمنا خود را ارضا می کند دیگر نخواهد کوشید با اجتماع رابطه برقرار کند و صرفا در فکر رضایت خویش خواهد بود و این امر به گوشه گیری اجتماعی و جدایی از توده مردم منجر خواهد شد.

دوم اینکه استمنا راهی ساده و سریع برای لذت جنسی است. باید شما نوجوانان آگاه باشید که اگر به این کار اقدام کنید به دلیل سرعت کار، به ارضاءجنسی عادت خواهد کرد که این امر بعد از ازدواج باعث انزال زودرس خواهد شد و در نتیجه منجر به بروز مشکلاتی در روابط زناشویی خواهد گردید.

شما می بایستی با پشتکار و قدرت تمام با پدیده خودارضایی مقابله کرده و از جنبه های مختلف مذهبی، جنسی و روانی آن را مردود و حرام دانسته، نبایستی شدیدا احساس گناه کنید چرا که خود این امر هم موجب بروز مشکلات روانی در وی خواهد شد.از پوشیدن لباسهای زیر زبر یا شلوار های تنگ و خشن یا از برهنگی کامل حتی در حمام خودداری نمایید. موقع خواب روی شکم نخوابید.از مشاهده فیلمها و تصاویر مستحجن یا از مطالعه رمانها و کتابهای منحرف خودداری نمایید.برای کاهش غرایز جنسی و تمایل به این رفتار بهتر است به ورزش مستمر بپردازید.

برای اینکه عادت استمناء در خود را کاهش دهید و یا کنار بگذارید می بایستی:

شام سبکی بخورید، از پرخوری و تغذیه مواد محرک (مثل ادویه جات و مواد قندی و گرمی) پرهیز کنید، قبل از خواب اقدام به تخلیه مثانه بنمایید و افکار و خیالهای جنسی خود را کنترل کنید.

 

            

ترس                           

ترس یکی از حالات هیجانی در نوجوان است که بطور عمده تخیلی است (یعنی بیشتر ساخته ذهن شماست) ومانع فعالیت های شما شده و در رشد اجتماعی شما مداخله می کند. این ترس ها و نگرانی های دوران نوجوانی معمولا با احساس بی کفایتی اجتماعی و عدم اطمینان در تصمیم گیری ها همراه است.  

برای از بین بردن این حالات، سعی کنید بتدریج موفقیتها و تجربه های مثبت و خوشایند را با حوادث ترس آور جایگزین نمائید به عنوان مثال اگر نوجوانی در مقایسه با سایر بچه های کلاس ،قد کوتاهتری دارد و این مسئله موجب ترس و نگرانی او در برخورد با دیگران می شود، می تواند استعداد و توانایی های درسی و یا موفقیت در زمینه های دیگر مثل هنر یا ورزش را برای خود ملاک قرار دهد.

با یاد گرفتن مهارت های اجتماعی (شرکت در فعالیت ها و ورزش های گروهی، کارهای هنری و فرهنگی جمعی و ارتباط با افراد)، دریافت راهنمایی های تحصیلی و یا شغلی مناسب از افراد شایسته و آگاه (از جمله والدین،مربیان و اولیاء مدرسه) موجب کاهش ترس و نگرانی خود شوید.                          

خشم: 

                                   

یکی دیگر از حالات روانی در این دوران خشم است که ممکن است بیشتر به دنبال برخورد با والدین و مربیان در زمینه وظایف و تکالیف خانه و مدرسه و فعالیت های اجتماعی بروز کند. شما می توانید با شناخت و آگاهی بیشتر و پی بردن به علل پیدایش خشم و ناراحتی خود تا حدود زیادی آن را کنترل نمایید. با والدین و مربیان خود صحبت کنید و همه افکار، احساسات و دلایل خود را در زمینه موضوع مورد بحث یا درگیری در میان بگذارید. مشورت با افرادی آگاه و مطمئن مانند یک روانشناس با تجربه، به مقدار زیاد در رفع مشکل به شما کمک می کند. ورزش و مطالعه راه دیگری برای بدست آوردن آرامش است.

حسادت:

حسادت نیز مشکل دیگری است که بطور عمده در نتیجه تبعیض والدین و مربیان ممکن است در شما بروز کند. از مشورت و گفتگو با والدین و مربیان غافل نشوید. از طریق گفتگو و در میان گذاشتن دلائل منطقی در حل این مشکل خود بکوشید.

 

تمایل به جنس مخالف:          

تمایل به جنس مخالف و تجربه کردن عشق که از ویژگی های دیگر این دوران در بعضی از نوجوانان بشمار می رود، با استفاده از روشهایی که در موارد قبل ذکر شد قابل کنترل و قرار گرفتن در مسیر درست و منطقی هستند. با اطلاع از بروز مشکلاتی از قبیل بیماری های مقاربتی بخصوص ایدز که در نتیجه ارتباطات جنسی بی رویه و نامشروع بروز می کنند و با استفاده از تعالیم اخلاقی و مذهبی می توانید از مشکلات بسیاری که ذکر شد ،مصون بمانید.

انتخاب دوستان:  

       

مسئله مهم دیگر ،انتخاب دوستان است .دوستان ناشایست ممکن است برای شما مشکلات اخلاقی و رفتاری بسیاری ایجاد نموده و شما را از مسیر سلامتی و نشاط به بیراهه های فساد و بیماری (از قبیل استعمال سیگار یا مواد مخدر ،بی بند و باری های اخلاقی و ...)منحرف سازند. با دقت نظر و توجه بیشتری دوستان خودرا انتخاب کنید و در این میان از مشورت با والدین و مربیان و استفاده از نظرات منطقی و هدایت کننده آنان غافل نباشید.

یاد خدا و انجام فرائض مذهبی در ایجاد آرامش و اطمینان قلبی شما سهم بسزایی دارد و شما را از افتادن در مسیر های انحرافی و پی آمدهای آن حفظ می کند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۵/۲۰
محمدرضا محمودی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی