باب الحوائج

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

توکل به خدا و توسل به خاندان اهل بیت علیهم السلام مایه نجات بشر است

باب الحوائج

این وب جهت آشنایی با معارف دینی و سیره ائمه معصومین(ع) و شهداء و ایجاد فرصت برای همه کسانی که تمایل به دانستن مطالب مختلف علمی،پژوهشی،دینی،فرهنگی،اجتماعی،هنری،
تاریخی،سیاسی،طنزو...دارند طراحی گردید لطفاً ازنظرات خود مارا بهره مندنمایید. استفاده از مطالب این وب به شرط ذکر آدرس منبع و اهداء 14صلوات آزاد است.
karbala114.mihanblog.com - hajmahmod33@yahoo.com - 09111495934 - hajmahmod33@gmail.com مدیران وبلاگ : ابواب الحوائج(حضرت ابوالفضل العباس،حضرت علی اصغر،حضرت موسی بن جعفر،حضرت امام جواد)علیهم السلام اجمعین

تغییرات جسمی(دختران) + عکس

جمعه, ۱۸ مرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۴۹ ب.ظ

بلوغ در دختران

  

چرا کودک ما به بلوغ زودرس می رسد؟-بلوغ زودرس چیست؟

با فرا رسیدن دوره بلوغ چند تغییرعمده در بدن رخ میدهد که نتیجه آن رشد سریع و تبدیل ظاهر دخترانه به ظاهری زنانه، رشد پستانها ، پیدایش موهای زهار و زیر بغل و نهایتاً شروع عادت ماهانه می باشد. البته قبل از ظهور موارد فوق یکسری تغییرات هورمونی در بدن بوجود می آیند. در مرحله بلوغ دختران، آنچه در ابتدا جلب توجه می کند شکل گرفتن و کامل شدن پستانها می باشد وسپس رویش مو در اعضاء مختلف آغاز می گردد. صدا نیز اندکی دورگه میشود ولی بم بودن صدا در پسرها بیشتر است.

بلوغ یک پدیده واحد نیست و معمولاً از تسریع در رشد شروع شده و به شروع عادت ماهانه ختم می شود.رشد پستانها بطور متوسط در سن 9 تا 10 سالگی است. پیدایش موهای زهار(ناحیه شرمگاهی) و زیر بغل بطور متوسط در سن 10 تا 11 سالگی و شروع قاعدگی در سن 12 تا 13 سالگی اتفاق می افتند. بطور متوسط بلوغ چهار سال و نیم طول می کشد.

جهش رشدی معمولاً ًً2 سال قبل از پسران اتقاق افتاده و درمدت یکسال معمولاً میزان رشد دو برابر شده و قد 6تا 11 سانتیمتر افزایش پیدا می کند و بعد از دو سال از جوانه زدن پستانها و یا یکسال قبل از دوره ماهانه به حداکثر میرسد. بنابراین پیدایش اولین قاعدگی آخرین مرحله بلوغ است که سرعت رشد قد بعد از آن کندتر شده و بیش از 6 سانتیمتر نخواهد بود.سن متوسط اولین خونریزی قاعدگی حدود 13 سالگی است و بروز آن از سن 9 تا 16 سالگی طبیعی می باشد. این سن با وراثت درارتباط است، یعنی سن شروع خونریزی یک دختر با مادر یا خواهرهایش تشابه دارد. معمولاً دخترانی که در آب و هوای گرم زندگی می کنند و یا چاق هستند و یا در شهر زندگی می کنند در سنین پایین تری خونریزی قاعدگی شان شروع میشود.

  بروز اولین خونریزی قاعدگی ممکن است باعث تعجب و گاهی حتی سبب ترس یا نگرانی در فرد شود.اما نباید از این واقعه نگران شد، زیرا خداوند متعال با ایجاد دستگاه تناسلی و بروز این حالت در این دوران نوید آمادگی مادرشدن را که ارزشی بس بزرگ است به او می دهد.

توجه داشته باشید هر یک ازحالات زیرغیرطبیعی بوده و باید به پزشک مراجعه نمود:

اکر تا سن 14 سالگی رویش موی ناحیه زهار یا رشد پستانها و قاعدگی هیچکدام وجود نداشته باشند.

اگر تا سن 16 سالگی خونریزی قاعدگی رخ ندهد.

اگر تغییرات جسمی بلوغ قبل از 8 سالگی شروع شوند.

چنانچه سه سال بعد از جوانه زدن پستان قاعدگی اتفاق نیفتد.

اگر 5 سال از شروع اولین علامت بلوغ بگذرد ولی هنوز قاعدگی اتفاق نیفتد.

 اگر بین قد و وزن با سن همزمان، اختلاف زیادی وجود داشته باشد.

اگر بعد از برقراری قاعدگی های منظم بطور ناگهانی رویش مو های زبر در ناحیه صورت، زیر چانه یا سایر قسمت های بدن پیش آید، مخصوصا اگر این

علامت با نامنظم شدن قاعدگی و چاقی همراه شود.          

 علایم بلوغ جسمانی دختران         

• رشد و جهش سریع در قد و وزن

منظور از رشد قد در واقع جهش رشد است که در طی مدت یک سال میزان رشد قد دو برابر می شود و حدود 6 تا 11 سانتی متر افزایش می یابد.

• رشد پستان 

 ماساژ برای بزرگتر کردن یا کوچکتر کردن سینه ها                   

به طور متوسط در سن 5/9 سالگی شروع می شود. ابتدا به صورت جوانه زدن نوک پستان است که به طورمعمول دردناک، حساس و در دو طرف هم زمان است. در پایان دوره بلوغ رشد پستان کامل می شود.


• پیدایش مو های تناسلی و زیر بغل

موها در ناحیه زیر بغل و ناحیه تناسلی رویش پیدا می کنند. پیدایش موی ناحیه تناسلی به طورمتوسط در5/10 سالگی اتفاق می افتد. موهای این ناحیه ابتدا با تعداد کمتر ظاهر شده و در پایان دوره بلوغ تکامل می یابد.

• تغییر پراکندگی چربی در بدن

در پایان دوره بلوغ، تغییر فرم بدن و پیدایش هیکل زنانه رخ می دهد. به طوریکه چربی به شکل زنانه در بدن توزیع می شود. یعنی لگن پهن و ران ها کلفت تر می شود. رحم، واژن و اعضای تناسلی زن نیز به اندازه کافی رشد می کند.

• تبدیل شکل کودکی بدن به بزرگسالی

• تبدیل صدای کودکانه به زنانه

• تغییرات و تحولات اسکلتی

• رشد و تحول در غدد عرق و چربی

• جوش جوانی

درمان و راه حل رفع جای جوش صورت

• تمایل به جنس مخالف

رابطه

• قاعدگی (منارک)     

 آخرین مرحله بلوغ است. به طور متوسط در سن 13 سالگی اتفاق می افتد.

بلوغ زودرس                   

  بلوغ زودرس

گاهی علامت های بلوغ و حتی قاعدگی زودتر از 8 سالگی شروع می شود که به آن بلوغ زودرس می گویند. در صورت بروز چنین مشکلی باید به پزشک مراجعه شود.

بلوغ دیررس

اگر تا سن 14 سالگی صفات ثانویه جنسی مثل رشد موهای زیربغل و ناحیه تناسلی، جهش رشد یا رشد پستان ها شروع نشده باشد و یا اینکه تا سن 16 سالگی قاعدگی اتفاق نیفتاده باشد دراین صورت نیز باید به پزشک مراجعه شود.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۵/۱۸
محمدرضا محمودی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی